Résztvevő szervezetek

Nemzeti fejlesztési Ügynökség

Nemzeti fejlesztési Ügynökség


Nemzeti fejlesztési Ügynökség
Humán Eroforrás Programok Irányító Hatósága

Nemzeti fejlesztési Ügynökség Humán Eroforrás Programok Irányító Hatósága


ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
mint közreműködő szervezet

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.


Lovassy László Gimnázium
Lovassy-László-Gymnasium
mint kedvezményezett

Lovassy László Gimnázium


Prekog
Pedagógiai Szolgáltató Intézet

Prekog Pedagógiai Szolgáltató Intézet

Hányan olvasnak minket?
Oldalainkat 8 vendég böngészi
Keresés a tartalmakban

A Lovassy László Gimnázium audiovizuális emlékgyűjtése

Az audiovizuális emlékgyűjtés projekt véget ért

A projekt lezárultA veszprémi Lovassy László Gimnázium 2010. április 1-jén kezdte meg  „A Lovassy László Gimnázium audiovizuális emlékgyűjtése” című projektjét. Az elmúlt bő egy évben a gimnázium diákjai 27 interjút készítettek az 1939-1989-es történelmi korszakot megélt személyekkel. Az interjúalanyok egy része a 300 éves múltra visszatekintő gimnázium, Veszprém város és környéke valamint a németség történetét mesélték el, mások pedig a családjuk történetét mondták el a diák-riportereknek.

Az elkészült interjúkat a Közép-Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány „Emlékpontok - Audiovizuális emlékgyűjtés” programjához jutattuk el, akik ezeket az értékelés és feldolgozás után a www.emlekpontok.hu oldalon oktatási célra elérhetővé teszik.
Így a mai nappal - 2011. június 30. - a Lovassy László Gimnázium TÁMOP-3.2.9/B-08/2-2010-0005 számú projektje véget ért.
A fenntartási időszakban intézményünk vállalta, hogy az interjúkat történelem/társadalomismeret órán a hagyományos oktatás keretein belül felhasználja.

 

 

Újabb sajtóhír a projektzáró rendezvényről

www.iveszprem.huA "Lovassy László Gimnázium audiovizuális emlékgyűjtése" című projekt zárórendezvényéről az IndexVeszprém regionlális hírportálon (www.iveszprem.hu) megjelent tudósítás online változatban itt nézhető meg, míg tároltan itt olvasható el.

 

Sajtóhír a projektzáró rendezvényről

www.vehir.huA "Lovassy László Gimnázium audiovizuális emlékgyűjtése" című projekt zárórendezvényéről a veszprémi regionlális hírportálon (www.vehir.hu) megjelent tudósítás online változatban itt nézhető meg, míg tároltan itt olvasható el.

 

Projektzáró rendezvény

Záró rendezvényA veszprémi Lovassy László Gimnáziumban 2010. április 1-jén elkezdődött „A Lovassy László Gimnázium audiovizuális emlékgyűjtése” című projekt sajtónyilvános projektzáró rendezvényét a gimnázium 2011. június 2-án, csütörtökön 16 órakor tartotta. A rendezvényre meghívót kaptak az interjúalanyok, a riportek, a sajtó és a média képviselői valamint Veszprém Megyei Jogú város vezetői is.


A rendezvényen Schultz Zoltán, az iskola igazgatójának a köszöntője után Schindler László projektmenedzser és szakmai megvalósító számolt be a projektről majd Szilágyi Botond informatikus ismertette az interjúfeldolgozás folyamatát. Ezt követően a jelenlévő interjúalanyok az elkészült interjút vágatlan formában vehették át az iskola igazgatójától.

Bővebben...

 

26. interjú Bárdos Imre Lászlóval

Bárdos Imre László2011. február 13-án a Csongrádon élő Bárdos Imre László mesélt életéről.   

 
 

A riporter Szabó Dániel, az interjúalany unokája volt. Az interjú előkészítésében Schindler László vett részt.

 
 

Az interjún készült fényképek itt tekinthetők meg.

 

Bővebben...

 

27. interjú Varga Miklóssal

Varga Miklós 
2011. június 1-jén Varga Miklós egykori piarista diák, a Veszprémi Lovassy és volt Piarista Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre ügyvezető elnöke mesélt életéről.   

 
 

A riporter Móninger Kristóf volt. Az interjú előkészítésében Schindler László vett részt.

 
 

Az interjún készült fényképek itt tekinthetők meg.

 

 

Bővebben...

 

25. interjú Csontó Zoltánnal

Csontó Zoltán2011. május 25-én Csontó Zoltán egykori vadászrepülő mesélt életéről.  Megismerhettük, milyen körülmények között élt iskolásként, hogyan került a repülői pályára, milyen volt a kiképzés a Szovjetúnióban, mit jelentett számára repülés? Milyen nehézségeket kellett leküzdenie, miután kikerült a hadseregből?

 

 

A riporterCsontó Dorottya volt. Az interjú előkészítésében Schindler László vett részt.

Az interjún készült fényképek itt tekinthetők meg.

 

Bővebben...

 

Sajtóanyag a projektzárásról

MentésA veszprémi Lovassy László Gimnáziumban 2011. június 2-án tartandó projektzáró rendezvény sajtónyaga innen tölthető le.

 

Meghívó részletMeghívó projektzáró rendezvényre

A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban 2010. április 1-jén megkezdett „A Lovassy László Gimnázium audiovizuális emlékgyűjtése” című projekt befejeződött.
Szeretettel meghívjuk a projektzáró rendezvényünkre, melyet a Lovassy László Gimnáziumban tartunk

 

2011. június 2-án, csütörtökön 16 órakor.

 

Bővebben...

 

24. interjú Békefi Zsuzsával

Békefi Zsuzsa2011. május 17-én Békefi Zsuzsanna iskolánk nyugalmazott matematika tanára volt az interjúalany. Gyerekkoráról, iskolás éveiről beszélt. Szót ejtett arról, hogyan élte meg 1956 eseményeit Nyíregyházán. Beszélt arról, hogyan került a tanári pályára, a Lovassyba, mit jelentett életében a Lovassy Gimnázium. Sok információt hallhattunk arról is, hogyan változott meg Veszprém az eltelt időszakban.

 

A riporterek Szabó Mátyás volt. Az operatőri feladatokat Csécsi Miklós látta el. Az interjú előkészítésében Schindler László vett részt.

Az interjún készült fényképek itt tekinthetők meg.

Bővebben...