Az audiovizuális emlékgyűjtés projekt véget ért

A projekt lezárultA veszprémi Lovassy László Gimnázium 2010. április 1-jén kezdte meg  „A Lovassy László Gimnázium audiovizuális emlékgyűjtése” című projektjét. Az elmúlt bő egy évben a gimnázium diákjai 27 interjút készítettek az 1939-1989-es történelmi korszakot megélt személyekkel. Az interjúalanyok egy része a 300 éves múltra visszatekintő gimnázium, Veszprém város és környéke valamint a németség történetét mesélték el, mások pedig a családjuk történetét mondták el a diák-riportereknek.

Az elkészült interjúkat a Közép-Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány „Emlékpontok - Audiovizuális emlékgyűjtés” programjához jutattuk el, akik ezeket az értékelés és feldolgozás után a www.emlekpontok.hu oldalon oktatási célra elérhetővé teszik.
Így a mai nappal - 2011. június 30. - a Lovassy László Gimnázium TÁMOP-3.2.9/B-08/2-2010-0005 számú projektje véget ért.
A fenntartási időszakban intézményünk vállalta, hogy az interjúkat történelem/társadalomismeret órán a hagyományos oktatás keretein belül felhasználja.

 

 
Akadálymentes változat
Résztvevő szervezetek

Nemzeti fejlesztési Ügynökség

Nemzeti fejlesztési Ügynökség


Nemzeti fejlesztési Ügynökség
Humán Eroforrás Programok Irányító Hatósága

Nemzeti fejlesztési Ügynökség Humán Eroforrás Programok Irányító Hatósága


ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
mint közreműködő szervezet

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.


Lovassy László Gimnázium
Lovassy-László-Gymnasium
mint kedvezményezett

Lovassy László Gimnázium


Prekog
Pedagógiai Szolgáltató Intézet

Prekog Pedagógiai Szolgáltató Intézet

Hányan olvasnak minket?
Oldalainkat 8 vendég böngészi
Keresés a tartalmakban